Головна » 2012 » Січень » 04
 
«…Незабаром ми побачили прямо біля траси у вечірніх сутінках інтригуючий напис над новою спорудою –«Орися».



Одразу, коли увійшли в перший із залів, який нагадував виставку українського живопису серед …субтропіків (через розкішно-буйну зелень) подумалось, що власник назвав його на честь дружини – виявилося, все набагато історичніше, тому цікавіше.

      

За часів монголо-татарської навали тут, за легендою, жила незвичайно дівчина Орися – своєрідна попередниця Івана Сусаніна – вона завела татар в таке непрохідне болото, що вийти звідти не могли. Лиш відрубали їй голову, як мовить легенда, але відрубати пам'ять про неї не вдалося.

     

Ба більше, власник «Орисі» – цього, я сказав би, не тільки ресторану з готелем, а й справді культурного центру – Ярослав Угляр народився в Оришківцях, біля річки Оришки… З приходом незалежності подався у в бізнесмени. — Знаєте, сама назва «Орися», — зізнається він, — якось сприяє моєму бізнесу. Бачте, я не назвав «Рандеву» чи «Ла-Вегас», а в «Орисі» мені ще чується «Ор», «Орії» – і я тим горджусь…

     

     
І справді, якщо хтось один раз заїде, то вже потім не минає. Бо відчувають, що тут не просто собі така «пиярня», а сказати б, культурно мистецький центр.»
Станіслав Бондаренко
Інформація подана за публікацією у газеті «Літературна Україна» від 8 грудня 2011року
Переглядів: 1129 | Додав: mshanets-trb | Дата: 04.01.2012 | Коментарі (0)



З днем Збройних сил України ми вітаємо нашого односельчанина Володимира Палюха, котрий, після закінчення школи, здобув ряд будівельних професій у Тернопільському вищому професійно-технічному училищі.


Брав активну участь у
драматичному колективі при Мшанецькому сільському будинку культури


грав у сільській футбольній команді й з травня місяця служить в українському війську.


Не плач, кохана, ... я повернуся! Ти тільки жди!

Переглядів: 584 | Додав: mshanets-trb | Дата: 04.01.2012 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz