Головна » 2009 » Жовтень » 02

Ой ви, слуги молодіїї, Беріть коні воронії, Доганяйте, повертайте Літа молодії

Ой догнали літа мої

На кленовому мості:

"Ой верніться літа мої

та хоч до мене в гості..."

         

виселок Привільний  Лисичанського району Луганської області. На фоні шахта «Північна»

         

На річці Сіверський Дінець

Тихий плин річки, безкінечні  пляжі, залісені береги - це був  справжній райський куточок для всієї тодішньої української молоді, котра на заклик комсомолу добровільно поїхала на роботу в Донбас. У висілку Привільному було п’ять шахт, тридцять тисяч комсомольців, а через річку в місті Рубіжному стільки ж дівчат на текстильному комбінаті...

З Днем шахтаря України, Даниле Йосиповичу!

Адміністрація сайту

Переглядів: 881 | Додав: mshanets-trb | Дата: 02.10.2009 | Коментарі (0)

 
   

28 серпня - свято Успiння пресвятої Богородицi - одне iз дванадцяти великих свят церковного року, один із найбiльших і найстарших богородичних празникiв. Його відзначають із давніх-давен, що легко може підтвердити історія храмів, збудованих на честь Успіння Богородиці.

Хоча празник Успіння нагадує нам про сумну подію смерті, і все ж таки він належить до радісних празників. Богослужіння празника Успіння повне радісних і веселих пісень. В цей день Церква радіє, бо Пресвята Богомати з тілом і душею перейшла з туземного життя до життя вічного, вічної слави Свого Сина, та що з Її Успінням ми одержали в небі могутню Заступницю і Покровительку.

Найдавніша записана згадка, що говорить про смерть Пресвятої Богородиці, подана в творі, який у Західній Церкві відомий як "Перехід Святої Марії". Автор цього твору невідомий. Одні історики думають, що цей твір походить з кінця ІІ-го або початку ІІІ-го століття, а інші ставлять його аж на кінець VI-го століття.
 
 
 
         
З цього твору довідуємося в подробицях про святе й чудесне Успіння Пресвятої Богородиці. Ось його коротка історія: Три дні перед смертю явився Пречистій Діві Марії архангел Гавриїл і сповістив від імені Її Сина Ісуса Христа час Її переходу до вічності. На день Її смерті в чудесний спосіб зібралися в Єрусалимі апостоли, хоч були розсіяні по різних краях світу. Не було тільки апостола Фоми. Божа Мати виявила бажання, що хоче бути похована в Гетсиманії біля своїх батьків і свого обручника св. Йосифа. Сам Ісус видимо в супроводі ангелів і святих прийшов по душу своєї Пресвятої Матері. Апостоли при співі побожних гімнів на своїх плечах занесли Її тіло до гробу і три дні від нього не відходили. Третього дня прийшов здалека Апостол Фома й дуже бажав ще востаннє поглянути на Пресвяту Богородицю. Коли ж гробницю відкрили, то Її тіла там вже не було, а тільки похоронні ризи. Тепер всі зрозуміли, що Вона воскресла і з тілом і душею була взята на небо.
Матеріал додала користувачка сайту Ірина Стасишин
Переглядів: 752 | Додав: mshanets-trb | Дата: 02.10.2009 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz