Головна » 2009 » Вересень » 12
"Словом і пснею" - концерт колективів художньої самодіяльності сільського будинку культури приурочений 18 річниці від дня проголошення незалежності.
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
Переглядів: 680 | Додав: mshanets-trb | Дата: 12.09.2009 | Коментарі (0)

Після концерту на сільському стадіоні на глядачів чекали нові розваги, спортивні змагання , лотерея, конкурси тощо... 
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
Переглядів: 706 | Додав: mshanets-trb | Дата: 12.09.2009 | Коментарі (1)

 
  Щоб явити Своїм учням цю Небесну духовну славу, яка  наступить за тимчасовими стражданнями, Господь перетворився перед своїми учнями Петром, Іаковом і Іоанном на горі Фавор — обличчя Його просяяло як сонце, одяг зробився білий, як світло.

З'явилися два старозавітні пророки — Мойсей і Ілія — і розмовляли з Господом про Його близькім відході. Їх осяяла хмара, і з неї пролунав голос: «Цей є Син Мій Улюблений , що Його Я вподобав, Його слухайтеся».

Свято Перетворення Господнього належить до 12 найбільших православних свят.

В народі цей день називають Другим Спасом. Це  одне з найбільших хліборобських свят. Його ще називали святом урожаю.

 
         
Кожен селянин вважав за святий обов'язок віднести до церкви на посвяту овочі, фрукти, гриби, мед у стільниках, обжинкові вінки чи жмут колосся жита й пшениці, хліб — щедрі дарунки природи.
 
         
    Повернувшись з церкви, родина, звичайно, врочисто сідала за стіл і розговлялася: їли яблука з медом і запивали виноградним або яблуневим вином, — «щоб садовина родила».
 
         
 

   Перед Спасом є два тижні посту — «спасівка». Існує легенда, що спасівка — це є продовження Великого посту. Бог призначив для Великого посту дев'ять тижнів, а святі отці почали просити Бога, щоб щось із тим зробив, бо для людей затяжко витримати такий довгий піст. Тоді Бог розділив той піст на дві частини: сім тижнів весною перед Великоднем і два тижні в кінці літа перед Спасом. Ось чому за народнім віруванням у спасівку треба так само постити, як і у Великий піст.
    Приказки з нагоди Спаса:

Прийшов Спас — бери рукавиці про запас.
Спас — усьому час.
До Спаса та й рукавиці до паса.
Прийшов Спас — пішло літо від нас.
Перший Спас час припас, Петро і Павел — два прибавив, Ілля-пророк — три приволок.
Як прийде Спас, то комарам урветься бас, а як прийде Пречиста — забере їх нечиста.

Переглядів: 690 | Додав: mshanets-trb | Дата: 12.09.2009 | Коментарі (0)

Ольга Мороз народилась 2 листопада 1984 року в селі  Мшанець. Після закінчення у 2005 році Галицького коледжу  ім. В.Чорновола, влаштувалась працювати бухгалтером в Тернопільське обласне виробничо-торгове аптечне об'єднання. У 2007 році закінчила Тернопільський державний економічний університет.

         

Весною цього року вийшла заміж.

         
 
         

А в червні   разом з чоловіком подались до сонячної Італії

У нас  з ним  спільне захоплення подорожувати. За час перебування в  Італії  Павло, відвідав майже всі визначні історичні куточки не тільки цієї    країни, але й сусідньої Франції  

Я, перебуваючи вдома, теж любила подорожувати,  відвідала багато цікавих та красивих місць рідного краю, нині  покоряю  захоплюючі  простори  Італії  .

          

 
         
Киба Павло народився 1 липня 1980р. в місті  Чернівці . У 2000р. закінчив кулінарне училище  №10 й, не знайшовши роботи за фахом у себе на Україні, у 2001 році  подався  до  Італії, де перебуває до сьогодні  
         
 
         

 Також Павло  вболівальником футболу, не пропускає  жодного матчу. Щиро радіє кожній перемозі українських команд та у відчаї , коли вони зазнають поразки. Був на відбірному матчі  чемпіонату  Європи  Італія - Україна у 2006 році в Римі.

Матеріал підготовила Оля Киба (Мороз)  
Переглядів: 639 | Додав: mshanets-trb | Дата: 12.09.2009 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz