Головна » 2009 » Серпень » 28
 
Володимир I Святославич (рус. Володимеръ Святославичь, 958? - 15 липня 1015) — князь новгородський, великий князь Київський (980 — 1015). Син великого князя Київського Святослава Ігоровича і його коханої Малуші, дочки Марка Любечанина і ключниці княгині Ольги. Канонізований Західною і Східною християнськими Церквами. Хрищене ім'я — Василь.
Народився не пізніше 963 р., бо близько 978-979 р. у нього вже була дружина Олова. До прийняття християнства Володимир утримував великі гареми. 300 наложниць у нього було у Вишгороді, 300 — у Білгороді, 200 — у Берестові. Перший шлюб Володимира можна датувати зимою 978/979 рр. Зимою 980 р.
Хрестити Київську Русь і проголосити християнство державною релігією припало князю Володимиру. Прийшовши до влади за допомогою варязької дружини і язичницької еліти, Володимир задля їх інтересів запровадив язичницький пантеон богів. Але трохи згодом Володимир переконавшись, що для зміцнення держави та її престижу потрібно нової віри (Київська держава) підтримували найтісніші стосунки з Візантією - найбагатшою, могутнішою і найбільш культурно впливовою державою того часу. Так він вирішив прийняти християнство та охрестити весь свій народ.
Після офіційного хрещення киян у 988 р. християнство стає державною релігією Київської Русі. Християнізація Русі-України йшла поступово за водними шляхами, спершу її прийняли більші осередки, пізніше провінція. З прийняттям християнства в Україні поширилася писемність. Володимир закладав школи, будував церкви спершу в Києві, а згодом по інших містах.
 
                 
Володимир Святославич першим з київських князів став карбувати власні монети. Златник Володимира важив 4,2 г і був рівний по вартості візантійській номісмі та мусульманському динару.Портрет Володимира Святославича зображено на банкноті номіналом 1 гривня
                
.Володимир-Василь Святославич помер 15.07.1015 р. у своїй приміській резиденції Берестові. Останки Володимира були вночі таємно перевезені до Києва і захоронені в мармуровому саркофазі у збудованій ним Десятинній церкві.
Матеріал підгототувала користувачка сайту Ірина Стасишин
Переглядів: 726 | Додав: mshanets-trb | Дата: 28.08.2009 | Коментарі (1)

            Чутка про те, що в одному із дворів у приватному колодязі протягом трьох днів була гаряча вода швидко поширилось навколишніми селами та райцентрі.

За роз’ясненнями звернулись до начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Євгена Качмара.

Ось що він розповів:

— Перевірити цю інформацію, окрім мене в село виїхали представники санепідемстанції та районного відділу  МНС.

У ході обстеження встановили, що в даному колодязі вода бурлила, піднявшись на цілий метр, а її температура становили 32 градуси, тоді як у решти була звичайною 9 градусів.

Члени комісії відібрали проби води для  лабораторних аналізів, а до отримання результатів рекомендували дану воду  для приготування їжі…
 
         
А в моїй криниці вода корисна й приємна смак. Пийте цю воду, люди хороші!
 
         

Через три дні бурління води припинилось, температура знизилась, а лабораторні аналізи показали, що  у воді немає жодних відхилень.

Однак ніхто не спромігся пояснити суть цього явища, а члени комісії відбулись відмовкою про якесь природне явище.

 Ми звертаємось до відвідувачів сайту може в когось є розгадка цього явища.

Переглядів: 764 | Додав: mshanets-trb | Дата: 28.08.2009 | Коментарі (1)

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz