Головна » 2009 » Липень » 10
 
МОЗ попереджає – нікотин вилучений з п’яти цигарок убиває коня!

Здоровий глузд підказує ­— заміняй цигарку на цукерку!

 

         
 
    

Спам’ятайся, дівчино!

Буваючи серед скупчення молоді, й, кидаючи погляд у не таке ще далеке минуле, не перестаю дивуватися з того, що нинішні дівчата, кажучи словами Шевченка, „неначе подуріли” — смалять цигарки аж дим коромислом!

І це у той час, коли в цивілізованому світі чоловіки відмовляються від паління, а в більшості країн заборонено палити в офісах, ресторанах та інших громадських місцях, у нас за цигарки взялись дівчата...

Ото побачу дівчину з цигаркою і хочеться кричати:

— Дитино, людська окрасо, спам'ятайся! Навіщо ти це робиш? Нащо замість спраглого кpoвi кисню (згадай уроки анатомії), що живить твій організм, вдихаєш нікотинову отруту?    Що з тебе виросте? Яке приведеш потомство? Невже не знаєш, не розумієш чи не хочеш розуміти, що, вживаючи наркотики, алко­голь, вкупі з цигарками, ти породиш тільки дебільних дітей?

Невже тебе не лякає перс­пектива стати матір'ю неповноцінних дітей?

Яка чума, яке лихо спіткало i змусило взяти до рота оту гидоту?

Невже тo6і сучасна Афродіто, богине краси, самій не гидко, коли з твого рота смердить, як з виходка?

Подумай гарненько над цим, «сестро молодая», цвіте й окрасо нації! Подумай і ти, мамо, що дивишся на витівки свого дитяти крізь пальці, ба навіть в деякій мірі ставишся схвально...

Переглядів: 16748 | Додав: mshanets-trb | Дата: 10.07.2009 | Коментарі (3)

 
         
Центральна вулиця села імені Тараса Григоровича Шевченка
         
                                      .... і дискотека в сільському будинку культури
Переглядів: 972 | Додав: mshanets-trb | Дата: 10.07.2009 | Коментарі (2)

 

22 травня 30 років тому поховали Героя України, композитора і поета Володимира Івасюка.

24 квітня 1979 року Володимир Івасюк пішов у консерваторію –і зник.

25 квітня подали заяву в міліцію про розшук.

Мати тричі прохала владу оголосити по телебаченню, звернутися до людей за допомогою  – відмовили, мотивуючи тим, що буде багато галасу.

11 травня пошуки припинили і справу закрили.

У травні в одній з колоній для неповнолітніх відбувся бунт і на волю вирвалось кілька сотень ув’язнених.

У пошуках утікачів військові прочісували ліси.

У Брюховецькому лісі неподалік від Львова 18 травня рядовий військової частини №42190 Жамсунбек Чорнобаєв під буком  виявив підвішаний труп чоловіка в позі навколішки з паском від плаща на шиї. Поряд стояв порожній портфель. Механічний годинник покійника “Orient”  зупинився о 12 годині 50 хвилин, на календарі годинника – 27 квітня. Труп не розклався. Відстань від гілляки до землі була меншою за ріст покійника та довжину паска, на якому він напіввисів –напівстояв.

Покійником був 30–річний Володимир Івасюкавтор «Червоної рути»

Той травень назавжди ввійде в історію України як місяць скорботи, туги за Володею – автора безсмертних пісень, який так рано попрощався з білим світом, і як місяць нашого національного сорому— влада вже після смерті композитора почала шельмувати, називати п’яницею і навіть божевільним.

А всі люди пошепки казали – вбили!

Пройшли вже десятки років, як Володимир Івасюк покинув цей світ. Але з нами залишились його пісні, своїм талантом він зробив їх вічно сучасними. Сьогодні ми тільки можемо вшановувати пам’ять Івасюка. У 1989 році «Червона рута» стала назвою однойменного фестивалю. У 1994 році Леонід Кравчук підписує Указ про присудження Володимиру Івасюку Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка. 4 березня 1999 року в Чернівцях відкрився Меморіальний музей Володимира Івасюка. 18 липня 2001 року на V Ювілейній Церемонії нагородження лауреатів Всеукраїнської премії у галузі музики та масових видовищ «Золота Жар-птиця» Володимир Івасюк був нагороджений у номінації «За внесок у розвиток музичної культури України XX століття».

         
Пам"ятник Володимиру Івасюку в Львові                       Той самий бук
Переглядів: 821 | Додав: mshanets-trb | Дата: 10.07.2009 | Коментарі (0)

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz