Головна » 2009 » Лютий » 25 » Введення Пресвятої Богородиці в храм
15:24
Введення Пресвятої Богородиці в храм
 
Свято Введення Пресвятої Богородиці в храм виникло на підставі Церковного переказу.
              Батьки Діви Марії, праведні Іоаким і Ганна, молячись про дозвіл розродитися, дали обітницю, якщо народиться дитя, присвятити його на служіння Богу. Коли Пресвятій Діві виповнилося три роки, святі батьки вирішили виконати свою обіцянку. Зібравши родичів і знайомих, одягнувши Пречисту Марію в кращий одяг, із співом священних пісень, із засвіченим свічками в руках привели її в Єрусалимський храм. Там її зустрів первосвященик з безліччю священиків.

У храм вели сходи в п'ятнадцять високих сходинок. Немовля Марія, як тільки Її поставили на першу сходинку, підкріплена Божою силою, швидко здолала решту сходинок і зійшла на верхню. Потім первосвященик Захарій ввів у свята святих, куди зі всіх людей тільки раз в рік входив первосвященик. Всі присутні в храмі дивувалися незвичайній події. Праведні Іоаким і Ганна, вручивши дитя волі отця небесного, повернулися додому.

 Під час перебування Пречистої Діви в Єрусалимському храмі вона виховувалася в товаристві благочестивих дів, старанно читала Святе Писання, займалася рукоділлям, постійно молилася і зростала в любові до Бога…

 
           
Переглядів: 689 | Додав: mshanets-trb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz