Головна » 2009 » Лютий » 25 » Зустріч з лауреатом премії імені Уласа Самчука
15:14
Зустріч з лауреатом премії імені Уласа Самчука
 
         
 
         
 

Живе у нашому селі письменник член Національної спілки письменників України Данило Сивицький, автор виданих восьми прозових книг. У своїх творах він «…славить молодість, і пише молодо і творить у муках своє слово для молодих, бо в нього молодий і непокірний дух… Я б сказав навіть – гордий дух українця…» – так висловився про творчість нашого земляка лауреат Шевченківської премії, київський письменник Ярема Гоян.

«Письменник не розповідає, а малює пером. А це передбачає відповідний рівень мистецького професіоналізму, який треба осягнути, якого треба навчитись, відштовхнутись від того, що дав Господь. Хто пробує себе у слові, той знає, яка це важка школа, як вона виснажує людину, яку проходять до кінця тільки одиниці»– вторить тернопільський письменник, кандидат філологічних наук, редактор журналу «Тернопільський оглядач» Петро Сорока.

А ми нещодавно отримали звістку про те, що за роман « У лабіринтах долі» письменнику присвоєно літературну премію імені Уласа Самчука. Диплом Данилу Сивицькому вручив на творчому вечорі голова обласної організації Спілки письменників Євген Безкоровайний.

Автор є частим гостем нашої бібліотеки. Днями ми спільно зі вчителем української мови та літератури О.Б. Довгань провели обговорення оповідання Данила Сивицького «Не судіть нас, нащадки»,  в якому розповідається про УПА та нелегкі часи нашого народу в боротьбі за волю та незалежність України. Це  оповідання вибороло 2-ге місце у літературному конкурсі «Рукомесло-2008». Всі учасники зустрічі отримали  в подарунок від автори  книжки з автографом.

Переглядів: 725 | Додав: mshanets-trb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz